COMUNICAT DE PRESA

Bucuresti, 06.09.2016

Asociatia Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania – PREFBETON, care reuneste interesele principalelor companii producatoare de elemente prefabricate din beton din tara, isi exprima nemultumirea fata de evolutia lucrarilor de reabilitare care se desfasoara pe DN 66 Bumbesti Jiu – Petrosani, respectiv de intarzierea finalizarii acestui obiectiv.

Avand in vedere faptul ca DN 66 Bumbești JiuPetroșani este principala artera care face legatura intre Oltenia şi Valea Jiului, urgentarea finalizarii lucrarilor trebuie tratata cu maxima importanta. In acest sens consideram importanta implicarea directa a Ministerului Transporturilor si CNADNR pentru coordonarea acestui obiectiv, astfel incat lucrarile sa fie finalizate cat mai repede.

Amintim ca reabilitarea Drumului Naţional 66 intre Bumbesti Jiu si Petrosani a inceput in 2009 cu nenumarate intreruperi si probleme in realizarea lucrarilor, cu termene amanate, care au avut ca rezultat inchideri repetate si restrictii de tonaj pe acesta artera. Nu am gasit in statistici un drum a carui reabilitare sa dureze 7 ani.

E important de avut in vedere ca intarzierile si procedurile nefinalizate pentru DN 66 Bumbești JiuPetroșani au implicatii negative extrem de importante in circulatia marfurilor si, in consecinta in derularea activitatilor economice atat pentru agentii economici din partea de Sud a tarii, cat si pentru cei din Centru/Vest, rutele ocolitoare disponibile fiind total ineficiente din punct de vedere al costurilor si al timpilor de parcurs.

PREFBETON reuneste principalele companii producatoare de elemente prefabricate din beton din Romania, in prezent din asociatie facand parte: ASA CONS ROMANIA S.R.L, BAUELEMENTE S.R.L., BUILD CORP PREFABRICATE S.R.L., INCONTRO PREFABBRICATI S.A., MACON S.R.L., PREFAB S.A., SOMACO GRUP PREFABRICATE S.R.L., SW UMWELTTECHNICK ROMANIA S.R.L.